فرش یکی از موثرترین عناصر در فضای خانه است. از آنجایی که ظاهر خانه ها را فرش تعیین می کند، باید در نگهداری آن کوشا باشید. امروزه دیگر فرش ها مانند گذشته در خانه شسته نمی شوند. در عوض، آنها را در یک قالیشویی بی خطر قرار دهید تا عمر فرش شما افزایش یابد.
قالیشویی باباعباس یکی از بهترین قالیشویی های کشور است که از بهترین و به روزترین روش ها برای شستشوی فرش شما استفاده می کند. در این مقاله سعی داریم مراحل شستشوی فرش در قالیشویی را برای شما شرح دهیم تا بدانید فرش شما پس از حمل به قالیشویی با چه فرآیندهایی شسته می شود. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین قالیشویی کشور را به شما معرفی کنیم.
استفاده از فرش و قالی از دیرباز در خانه های ایرانی جایگاه ویژه ای داشته است. فرش به خصوص اگر دستبافت باشد از ارزش فرهنگی و اقتصادی بالایی برخوردار است و به همین دلیل شستشو باید اصولی باشد. امروزه صنعت قالیشویی پیشرفت خوبی داشته است و استفاده از تجهیزات و ابزار پیشرفته نه تنها می تواند فرش را تمیز کند بلکه استحکام، رنگ و بافت آن را نیز حفظ کند. فرآیند شستشوی فرش و موکت چند مرحله اساسی دارد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم. در قالیشویی فرش و موکت در مراحلی ساخته می شوند که در صورت انجام صحیح و اصولی باعث نظافت فرش به بهترین شکل ممکن می شود.
اولین قدم در فرآیند شستشوی فرش و موکت، زدودن گرد و غبار و به عبارتی گردگیری آنهاست. فرش ها صرف نظر از دستباف یا ماشینی بودن، به مرور زمان گرد و غبار زیادی را به خود جذب می کنند که باید قبل از شست و شو آن را از بین ببرید. در قالیشویی از غبارگیرهای مخصوص این کار استفاده می شود.
مراحل شستشوی فرش در قالیشویی
بعد از این مرحله نوبت به شستشوی فرش با مواد شوینده می رسد. استفاده از مواد شوینده مناسب برای فرش و موکت نکته ای است که در این مرحله باید مورد توجه قرار گیرد. این کار در قالیشویی با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام می شود تا آسیب به بافت فرش و موکت به حداقل برسد.
آبکشی و آبگیری فرش و موکت مرحله ای است که پس از شستشو با مواد شوینده باید انجام شود. شستشو با فشار آب در چند مرحله انجام می شود و سپس نوبت به آبگیری می رسد. آبگیری فرش با استفاده از دستگاه های استوانه ای مخصوص در قالیشویی انجام می شود. پس از شستشو و آبگیری، نوبت به خشک کردن فرش می رسد. اگر این قسمت از کار به خوبی انجام نشود ممکن است باعث ایجاد بوی نامطبوع و حتی پوسیدگی در بافت فرش و موکت شود. بهترین روش برای خشک کردن فرش استفاده از نور طبیعی خورشید است اما در قالیشویی از گلخانه برای این کار استفاده می شود که علاوه بر خشک شدن کامل فرش تاثیر منفی بر کیفیت آن ندارد. قالیشویی باباعباس این فرآیندها را به طور مرتب انجام می دهد و می تواند فرش ها را به بهترین شکل شستشو دهد.
چرا شستشوی فرش در قالیشویی مقرون به صرفه است؟
زیرا علاوه بر کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان، کمک بزرگی در حفظ منابع محدود آب شیرین هستید.
دیگر نیازی به پرداخت هزینه آب و مواد شوینده و جایی برای خشک شدن احتیاج ندارید ریشه زرد فرش و چزخش گره های فرش و …. .
البته اعتماد به تمام قالیشویی ها قطعا اشتباه است.
مراحل شستشوی فرش در قالیشویی
شستشوی فرش دستباف
اما نکته مهمتر این است که امروزه به دلیل محدودیت های زندگی شهری و آپارتمان نشینی، زمان و فضای کافی برای شستشوی فرش در منزل برای اکثر افراد وجود ندارد. بنابراین، آنها فقط به عنوان آخرین راه حل به این کار متوسل می شوند. مخصوصا اینکه یکی از سنت های ما ایرانی ها خانه تکانی شب عید است. یکی از مهم ترین مواردی که مراقبت از فرش های دستبافت را حساس تر می کند، استفاده از ابریشم در بسیاری از این فرش هاست. قالیچه های گل ابریشم، ابریشم بافته ها و تمام فرش های ابریشمی نیز نیاز به مراقبت بیشتری دارند. زیرا وجود نخ ابریشم با ارزش نیز این فرش ها را در برابر آسیب حساس تر می کند. تصمیم به شستشوی فرش دستباف به ویژه فرش ابریشم باید با دقت و ظرافت بیشتری در دستور کار قرار گیرد. همچنین از مواد شوینده ای استفاده کنید که به بافت این فرش های ارزشمند آسیبی وارد نشود. همچنین دمای آب مصرفی در شست و شوی این فرش ها باید بر اساس اصول تعیین شود. این کار از بافت و رنگ فرش محافظت می کند.
فرش ماشینی
فرش پس از گردگیری با آب زیادی خیس شده و وارد ماشین اتوماتیک می شود. این دستگاه طبق برنامه فرش را شستشو و آبکشی می کند.
اکثر فرش های دستباف گرد و غبار را جذب می کنند و نیاز به تمیز کردن تخصصی دارند. این فرش ها بسته به جنس مورد استفاده دارای انواعی مانند پشم، کرکی، ابریشم و اکریلیک می باشند.
نتیجه
اگر فرش یا فرش ماشینی یا دستبافت دارید، بهتر است خودتان آن را نشویید، زیرا هرگونه اقدام نابجا می تواند به بافت فرش شما آسیب برساند.